hihi

maanantai 16. tammikuuta 2012

Raskausviikko 11.

Tämä teksti on lainattu Vau.fi sivuilta: 
 
"Tämän viikon alussa alkio on kahdeksan viikon ikäinen, ja koska kaikki rakenteet ovat nyt muodostuneet, alkiovaihe päättyy. Alkiosta on kasvanut sikiö. Latinaksi sikiö, foetus, tarkoittaa pientä ja nuorta. Tämän pikkuisen ensisijainen tehtävä onkin nyt kasvaa ja kypsyä syntymään saakka. Sormet ja varpaat näkyvät nyt selkeästi ja käsivarret ja jalat ovat lähestulkoon oikeilla paikoillaan. Käsivarret ovat taipuneina kyynärpäistä ja ranteista ja ne ovat jo sen verran pitkät, että kädet yltävät koskettamaan toisiaan rinnan yli. Tästä eteenpäin kädet ja jalat kehittyvät hieman aikaisempaa hitaammin. Aivot, jotka muodostuvat nyt kahdesta suuresta puolikkaasta, alkavat hieman saadan sikiön liikkeitä hallintaansa. Sikiöllä on nännit ja pian se osaa pissata, kun munuaiset alkavat tuottaa virtsaa. Silmäluomet peittävät silmät lähes kokonaan ja nenänpää tulee näkyviin tällä viikolla. Kitalaki muodostuu ja ylähuulen kehitys päättyy. Ensimmäinen kunnollinen ihokerros peittää sikiön ja sen luinen ranka, alkaen ylävartalosta, muuttuu vähitellen rustosta luuksi."

Välillä mielen valtaa inhottava epätieto siitä, että onko masussa ketään.. Mutta luulenpa, että on.. Mielialat ovat viimeaikoina hyppineet ylös ja alas... Välillä on hieman tasaisempia päiviä ja välillä sitten ei yhtään niin tasaisia! Mieli pahoittuu helposti... Liikuttuu normaalia helpommin ja myös räjähtelee. Rinnat ovat arat... mahaa turvottaa varsinkin iltaisin ja hedelmät&vihannekset ei maistu vieläkään, kuin mehun muodossa. Ensi viikolla on ensimmäinen lääkärineuvola, sekä ensi viikon perjantaina vihdoinkin np-ultra! Sinne meno jännittää ihan hirveästi!! ...mutta toivottavasti saamme vain hyviä uutisia. Huomenna pitänee käydä verikokeissa.. saas nähä, kuinka monta putkiloa ottavat, kun katsovat niin montaa eri asiaa siitä.

Olo on suurimman osan ajasta ihan ok, kunhan vain muistaa syödä tiuhaan! Pari tuntia on aikalailla maksimi mitä voi olla syömättä ettei huono olo iske. Väsymys on hieman hellittänyt otettaan, mutta iskee välillä silti voimakkaasti. Kunto tuntuu huonolta ja hengästyn jotenkin normaalia helpommin.. Pitänee alkaa siis liikkumaan taas enemmän! Ensi viikolla pitänee ottaa myös hb kaikenvaralta, kun ei ole kauhean hyvä yhdistelmä tuo vihannesten ja hedelmien välttely kasvissyöjänä... :D Ruisleipää ja mehua meneekin sitten _runsaasti_! :)

1 kommentti:

  1. Hei, täällä eletään aivan samanlaisten ajatusten kanssa. Rv 11 alkamassa ja eka ultra ja seulonnat 14.2. mikä sitä saakin pohtimaan onko tuolla kohdussa kaikki hyvin jne. Koitan myös olla positiivinen ja uskoa hyvään! Onnea odotukseen ja kiva kun löysin blogisi!

    VastaaPoista